Rensa datorn

by dinojohanson on December 11, 2012

Hur ska jag rensa datorn?

rensa datorn

Vill du rensa datorn? Men, har du tänkt på vad du ska rensa? Jag visste inte vad som var fel med min dator och hur jag skulle börja att optimera och rensa den. Med så många olika inställningar, filer och processer att övervaka, är det svårt att identifiera exakt vad som gör den långsammare, för att inte tala om att göra de nödvändiga tekniska justeringarna för att återfå hastighet och prestanda. Jag bestämde mig att leta efter en lösning eller ett program som skulle kunna hjälpa mig med att rensa datorn och snabba upp datorn på ett enkelt sätt.

Det bästa skulle vara att programmet innehåller kraftfulla och effektiva genomsökningstekniker för att identifiera problem, inklusive skadliga programvaror. Jag lärde mig att lösningen måsta ha ett komplett uppsättning av verktyg för att på bästa sätt kunna hantera:

 • prestanda för registret
 • optimering av aktiva processer
 • användning av diskutrymme
 • aktuella maskinvarudrivrutiner
 • defragmentering
 • systemstart
 • sekretess
 • filtillägg
 • dubbletter
 • datorsäkerhet och mer

Vad är en bra lösning för att rensa datorn?

Ett program du kan rensa datorn med som jag hittade är PC Health Advisor™. PC Health Advisor är en omfattande lösning för att hålla datorer vid god “hälsa”, dvs. rensa och optimera systemet så att de hela tiden har bästa prestanda. PC Health Advisor är utvecklad av Paretologic. Paretologic är en Gold Independent Software Vendor av Microsoft! Paretologic är en Microsoft partner som förstod att avancerad teknik i kombination med ett välgenomtänkt användargränssnitt är allt som behövs för att användarna ska ha alla verktyg som de behöver för att kunna skydda och optimera de egna datorerna. PC Health Avisor har en Processhanterare, en Starthanterare, en Windows-hanterare, en BHO-hanterare, en Hårddisk-hanterare, Filtilläggshanterare för att rensa datorn med. Du behöver inte stå ut med att datorn är långsam, och du behöver inte heller hålla reda på en massa verktyg.

Klicka här och ladda ner en gratis datorgenomsökning

rensa datornMed Processhanteraren kan du granska de processer som körs i ditt system och kontrollera systemets prestanda. När du har analyserat systemet kan du avsluta oönskade processer för att öka datorns hastighet, du kan optimera processerna och du kan även välja att ignorera processer för framtida genomsökningar. Med hjälp av Starthanteraren kan du bestämma vilka program som ska startas när du startar datorn. Funktionen liknar Systemkonfiguration i Windows. Med hjälp av Starthanteraren kan du starta datorn snabbare genom att välja att endast vissa objekt ska startas med datorn. En lista med startprogram visas. I BHO-hanteraren visas alla BHO:er som är installerade på ditt system. BHO:er kallas ibland även för tilläggsprogram i webbläsaren. I Drivrutinshanteraren kan du visa en lista med inaktuella drivrutiner som har identifierats av PC Health Advisor. Du kan hämta och installera aktuella drivrutiner. När du klickar på knappen Drivrutinshanteraren genomsöks ditt system och en lista med inaktuella drivrutiner visas. Drivrutinerna visas i kategorier efter deras funktion. Du kan visa en fullständig lista med aktuella och inaktuella maskinvarudrivrutiner för ditt system genom att utföra en fullständig genomsökning från startsidan. I Windows-hanteraren kan du konfigurera flera olika inställningar för att öka prestanda, optimera Windows och anpassa din dator till dina behov. Det finns även alternativ för att frigöra utrymme på din dator. Med Filtilläggshanteraren kan du visa information om en viss filtyp och en lista med rekommenderade programvaror som kan användas för att hantera filen. I Diskhanteraren kan du defragmentera din disk för att förbättra datorns prestanda. Först analyserar du om datafilerna är så fragmenterade att en defragmentering kan göra någon nytta. När analysen är klar kan du defragmentera om du uppmanas att göra det. Programmet har också en bra registry cleaner.

Med PC Health Advisor får du en lösning att rensa datorn med och som tar hand om alla typer av problem, på ett enhetligt sätt. Jag är mycket glad att jag har hittat programmet…. men där finns också andra lösningar som Regclean Pro. Regclean Pro innehåller enkla verktyg som livar upp och rensa datorn och får den att kännas som ny igen. Systweak har tagit som sin uppgift att leverera enkla lösningar för säkerhet på internet och systemverktyg för Windows®-datorer. Jag tycker det är en bra ide att jämföra bägge program och se vilket passar bäst dina behöv och smak. Vad jag tycker är bra med Regclean Pro är att den kan hjälpa till att återställa musikfiler, foton och andra dokument om du råkar radera dem eller om hårddisken skadas. Men för min del var det viktigare att kunna updatera maskinvarudrivrutiner. Detta går bäst med PC Health Advisor. Därför tycker jag att optimera och rensa datorn går bäst med PC Health Advisor.

Har du en Mac? För mer information över hur du kan rensa din mac, kan du läsa: rensa mac .

Terug naar boven Till toppen
Hemsida: registry cleaner Registry cleaner
Share

Author:

{ Comments on this entry are closed }

Defragmentering

by Datorservice on October 5, 2012

Defragmentering av hårddisken

Ett datorsystem blir fragmenterat när delar av filer sparas på olika ställen på hårddisken. I stället för att lagras som en komplett enhet på angränsande disksegment delas filerna upp och lagras uppdelade. Detta orsakas vanligtvis av att filer och program av olika storlekar tas bort eller sparas eller på grund av extrautrymme som tilldelats av operativsystemet. När ett område i datorn har blivit fragmenterat och fler och fler filer tas bort och sparas blir systemet ännu mer fragmenterat.

defragmentering

Fragmenteringen leder till prestandaförsämringar och ett mycket fragmenterat system kan resultera i att det tar lång tid att starta program eller öppna filer. Det som sker rent tekniskt är att det tar längre tid att förflytta ett hårddiskhuvud över ett fragmenterat område jämfört med ett filområde som är bättre sorterat och mindre fragmenterat. Vill du optimera Windows … det är så att defragmentering kan snabba upp datorn.

 

Defragmentering med PC Health Advisor

Defragmenteringsprocessen åtgärdar fragmenteringsproblemen. Innan defragmenteringen analyseras datorn för att kontrollera om den behöver defragmenteras. Om systemet behöver defragmenteras sorterar PC Health Advisor fysiskt om diskinnehållet så att olika delar av filer sparas i ordning och närmare varandra. Uniblue har ocskå en lösning för att åtgärdar fragmenteringsproblem. Vi rekommenderar PC Health Advisor.

 

 

Med PC Health Advisor du kan:

 • Analysera hårddisken för att få reda på vilka filer som kan defragmenteras, och hur mycket diskutrymme som finns tillgängligt.
 • Rensa ut alla onödiga filer, inklusive skräpfiler och gamla säkerhetskopior som tar upp diskutrymme i onödan.
 • Komprimera stora filer för att skapa värdefull lagringsplats
 • Hantera enkelt inställningar och öppna grundläggande systeminformation.

Du kan ställa in ett defragmenteringsschema i PC Health Advisor så att ditt datorsystem automatiskt defragmenteras regelbundet.  analyserar hårddisken och berättar om allt är i ordning och om du kan frigöra utrymme. Med hjälp av PC Health Advisor får du ett system som du kan återställa, underhålla och se till att det är säkert.

Läs mer om PC Health Advisor

 

{ Comments on this entry are closed }

Optimera Windows

October 4, 2012

Optimera Windows? Optimera Windows kan man bäst göra med PC Health Advisor. Microsoft Partner ParetoLogic har utvecklad PC Health Advisor för att optimera Windows på ett smydigt sätt. Snabba upp datorn med PC Health Advisor! Läs mer om PC Health Advisor! Optimera Windows med PC Health Advisor: Med PC Health Advisor kan du konfigurera flera […]

Read the full article →

Snabba upp datorn

November 13, 2011

Vill du snabba up datorn? Oftast beror slöheten på att man har en inte så kraftfull dator eller en äldre dator med dagens mått mätt. Om du installerar nyare program som kräver kraft gör det datorn oftas slö. Vad kan du göra? Snabba upp datorn med en registry cleaner? Du kan använda programmet Registry Mechanic för […]

Read the full article →

PC Health Advisor Review

November 7, 2011

Du behöver du inte längre stå ut med en långsam dator. Med PC Health Advisor får du alla de verktyg du behöver för att förbättra och optimera din dator! PC Health advisor är programmet för datorprestanda: åtgärda registerproblem, optimera dindator för bästa hastighet och prestanda, ta bort skadliga program och se till att rensa bort alla oönskade BHO-objekt. […]

Read the full article →